fbpx

Nieuws

Wij stonden in het Brabants Dagblad

Een recent genomen foto van het uitzicht op Tilburg van bovenaf maakt nieuwsgierig.

Wij stonden in het Brabants Dagblad.

Nieuwe nostalgie? ‘Nee, kutgeintje’

Di 29 nov: Een recent genomen foto van het uitzicht op Tilburg van bovenaf maakt nieuwsgierig. Althans: één detail. Wat doet het dak met 2016 daar? Nieuwe nostalgie?
Redactie 29-11-16, 16:37 Laatste update: 06-03-17, 10:22.

Jaartal

Zo’n jaartal vastgelegd in dakpannen doet meer denken aan een landelijk tafereeltje. Aan oude boerderijen, trekpaarden en ploegen. Aan vroeger. Wat het is?
“Een kutgeintje, dat is het”, zegt bewoonster Marion Brands- Heeren. “Mag ik dat zo zeggen?”

De goedlachse bewoonster van de Clercxstraat (vlakbij de Piushaven) kreeg een half jaar terug de ene na de andere tegenslag te verduren. Aan de chemo vanwege borstkanker, ze werd 55 (zegt ze met een vies gezicht) én tijdens de storm afgelopen zomer begon het dak enorm te lekken.
En tja, na een half jaar thuiszitten – vanwege de ziekte – was er niet zoveel geld voor een nieuw dak. Ze schakelde een reparateur in voor een ‘provisorische oplossing’. “Dat was een heerlijke kerel”, zegt ze lachend. “Dat ging echt zo van ‘Witte wè vrouwke… we kijken wel wat we kunnen doen’.”

Op en top dakdekkersbedrijf

De reparateur tikte een restpartij zwarte dakpannen op de kop om zo de kosten te drukken, maar dat bleken er net te weinig te zijn. Of ze de rest mochten aanvullen met wat oranje pannen? Het was Brands-Heeren worst: “Leg dan maar een leuk motiefje op het dak.”

Dat leuke motiefje werd ‘2016’. “Een lol dat ze bij het aanleggen hadden! Ze vonden het een superleuk geintje. Er is nog veel tijd in gaan zitten, het is best moeilijk om dat precies goed te doen. Ze moesten het heel de tijd vanuit het pand van de overburen checken.”

Ook al was 2016 niet het beste jaar voor Brands-Heeren, eigenlijk vindt ze het zo wel mooi. Haar woning werd in 1893 gebouwd, zelf bracht ze de glas-in-lood-ramen erin terug en nu ligt er een ouderwets aandoend dakje op.
Toch best goed uitgepakt voor een geintje, vindt ze.

Bron: Brabants Dagblad
Door: Bas Vermeer
Foto: Jan van Eijndhoven

Voor alle voorkomende dakwerkzaamheden

Bij Op en Top Dakdekkersbedrijf kunt u terecht voor alle voorkomende dakwerkzaamheden. Zo verlenen wij als dakdekkersbedrijf de volgende diensten:

Reparatie dak;
Isolatie dak;
Lekkage dak;
Inspectie dak.

Dakwerkzaamheden

Wees onaangename verrassingen voor met een jaarlijkse inspectie.

Het dak van uw woning zorgt ervoor dat u er warm, droog en comfortabel bij zit. Ondanks dat het dak een lange levensduur heeft, betekent dit niet dat u er geen onderhoud aan hoeft te plegen. Het lijkt vanzelfsprekend en u staat er misschien niet bij stil, maar ongemerkt kan er schade optreden aan uw dak. Wanneer u dit niet op tijd ontdekt of laat repareren, kan dit voor een hoop onaangename situaties zorgen, zoals lekkages en gevaarlijke situaties bij een storm. Wilt u dit voor zijn, dan is een jaarlijkse inspectie aan uw dak aan te raden. Bij Op en Top Dakdekkersbedrijf kunt u dus niet alleen terecht voor dakwerkzaamheden, maar ook voor dakinspectie. Een deskundige komt jaarlijks langs en inspecteert uw dak volledig en mocht er tijdens een inspectie iets ontdekt worden, kan dit vrijwel meteen opgelost worden.

Altijd een vestiging in de buurt!

Bent u op zoek naar de mogelijkheden voor dakwerkzaamheden? Dan horen wij graag van u! Met meerderen vestigingen door heel Nederland is er altijd wel een vestiging in de buurt. Bekijk onze website voor al onze contactgegevens.

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier

Den Bosch

073-2032 518

Amsterdam

020-2442 900

Breda

076-7002 546

Hilversum

035-201 962

Nijmegen

024-2022 686

Rotterdam

010-3075 411

Tilburg

013-2032 842

Utrecht

030-2272 353    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners