fbpx

Vergunningen

Het vervangen van dakbedekking valt in principe onder regulier onderhoud.

Dakpannen vervangen

In principe mogen de dakpannen op bestaande woningen zonder gemeentelijke toestemming vervangen worden. Het geldt voor vervanging van dakpannen door een ander type, andere kleur of vervanging van andere soorten dakbedekking, of het nu gaat om dakpanplaten, golfplaten of riet.

Het vervangen van dakbedekking valt in principe onder regulier onderhoud. Daarom mag de gemeente wel optreden als deze de nieuwe dakbedekking te lelijk vindt. Het dak moet bijvoorbeeld wel in het plaatje van de wijk passen. Daarom vergunning zal wel nodig zijn als het gaat om een nieuw bouwwerk en de verandering gevolgen heeft van stedenbouwkundige of planologische aard.
Er is ook een bouwvergunning nodig als door de nieuwe dakbedekking de oppervlakte van het gebouw toeneemt en/of de constructie van het bouwwerk verandert. De bouw van een dakterras valt altijd samen met nieuwe dakbedekking. Voor het bouwen van een dakterras is toestemming van de gemeente nodig in de vorm van een bouwvergunning. Ook voor de omheining (balustrade) is een vergunning nodig.

Vergunningen

Voor het vervangen van dakbedekking bij een nieuwbouwwoning is een vergunning vereist. Ook als het alleen vervanging van de dakpannen betreft. Dakpannen zijn onderdeel van de verleende bouw/omgevingsvergunning. Er moet gebouwd worden volgens de voorgeschreven pannen die vermeld worden in de vergunning. Ook mogen de dakbedekkingen van monumenten en beschermde stad- en dorpsgezichten niet zonder vergunning vervangen worden.

De gemeente vraagt voor het afgeven van een bouwvergunning om een bouwtechnische tekening. Met andere woorden is beter de gemeente van tevoren te vragen of een vergunning nodig is om problemen te voorkomen. Je kunt bijna alle gemeenten online raadplegen. Het antwoord op de vraag of een vergunning nodig is en wel of niet verleend wordt kan gemiddeld wel twaalf weken op zich laten wachten. De gemeente mag deze periode nog eens verlengen met zes weken. Voor het aanvragen van een vergunning worden kosten berekend. De hoogte van die kosten verschillen per gemeente.

[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

Voor alle voorkomende dakwerkzaamheden

Bij Op en Top Dakdekkersbedrijf kunt u terecht voor alle voorkomende dakwerkzaamheden. Zo verlenen wij als dakdekkersbedrijf de volgende diensten:

Reparatie dak;
Isolatie dak;
Lekkage dak;
Inspectie dak.

Dakwerkzaamheden

Wees onaangename verrassingen voor met een jaarlijkse inspectie.

Het dak van uw woning zorgt ervoor dat u er warm, droog en comfortabel bij zit. Ondanks dat het dak een lange levensduur heeft, betekent dit niet dat u er geen onderhoud aan hoeft te plegen. Het lijkt vanzelfsprekend en u staat er misschien niet bij stil, maar ongemerkt kan er schade optreden aan uw dak. Wanneer u dit niet op tijd ontdekt of laat repareren, kan dit voor een hoop onaangename situaties zorgen, zoals lekkages en gevaarlijke situaties bij een storm. Wilt u dit voor zijn, dan is een jaarlijkse inspectie aan uw dak aan te raden. Bij Op en Top Dakdekkersbedrijf kunt u dus niet alleen terecht voor dakwerkzaamheden, maar ook voor dakinspectie. Een deskundige komt jaarlijks langs en inspecteert uw dak volledig en mocht er tijdens een inspectie iets ontdekt worden, kan dit vrijwel meteen opgelost worden.

Altijd een vestiging in de buurt!

Bent u op zoek naar de mogelijkheden voor dakwerkzaamheden? Dan horen wij graag van u! Met meerderen vestigingen door heel Nederland is er altijd wel een vestiging in de buurt. Bekijk onze website voor al onze contactgegevens.

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier

Den Bosch

073-2032 518

Amsterdam

020-2442 900

Breda

076-7002 546

Hilversum

035-201 962

Nijmegen

024-2022 686

Rotterdam

010-3075 411

Tilburg

013-2032 842

Utrecht

030-2272 353    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners