RVS ROOKKANAAL DUBBELWANDIG

Heeft u geen schoorsteen of een rookkanaal?
Maar wilt u toch graag genieten van een gezellig haardvuur of een sfeervolle houtkachel? Als u geen schoorsteen heeft, dan kan er een dubbelwandig schoorsteenkanaal worden geïnstalleerd waarmee u dezelfde dag al kunt genieten van een gezellig haardvuur, houtkachel of gashaard. Het is niet nodig om uw huis hiervoor volledig te verbouwen. Wij monteren in dit geval snel en vakkundig een veilig dubbelwandig RVS rookkanaal dat aan alle veiligheidseisen voldoet. Over het algemeen kan hierbij volstaan worden met het maken van twee vloeropeningen in de verdiepingsvloeren en een dak doorvoer. U ondervindt hierbij weinig overlast en vaak zijn de werkzaamheden binnen een dag uitgevoerd, zodat u dezelfde dag nog met u kachel kunt stoken.

Onze RVS dubbelwandig rookkanalen zijn geschikt voor kolenkachel, houtkachel, oliekachel en openhaard. Het rookkanaal wordt geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie en de installatie van de dubbelwandige kachelpijp wordt volgens de laatste normen uitgevoerd.

Kwaliteit

Onze rookkanalen zijn de beste kwaliteit en voldoen aan het nieuwste bouwbesluit. Wij gebruikt alleen A-merken producten die qua prijs & kwaliteit aan de top van de markt staan.

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van producten die aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Onze werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd door een team van deskundige en ervaren medewerkers, uw garantie voor jarenlang plezier.

Uw heeft al een schoorsteen maar deze is al oud? en vertoont lekkage, u durft uw kachel, haard of gashaard niet meer te gebruiken om ongevallen te voorkomen? kijk verder bij RVS flexibel rookkanaal.

RVS Flexibel rookkanaal

Oude stenen schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) het geen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of -haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd.

Door valse trek in het rookkanaal kan er koolmonoxide in de woning komen, vaak is dit niet zichtbaar en kunt u het niet ruiken waardoor een levensgevaarlijke situatie ontstaat. Met name als het schoorsteenkanaal via een slaapkamer loopt kan het lekken van koolmonoxide een levensgevaarlijke situatie opleveren. Bij een openhaard of houtkachel zult u deze problemen eerder waarnemen door rook of stank in de woning, dit is bijzonder vervelend maar nog erger is de kans op een schoorsteenbrand. De brandweer moet helaas nog veel te vaak uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen en bovendien overlijden in Nederland jaarlijks circa 12 personen aan de gevolgen van koolmonoxide vergiftiging, voldoende aanleiding dus om uw rookkanaal op tijd te laten controleren.

De beste oplossing om deze problemen te voorkomen is het aanbrengen van een flexibele RVS binnenvoering. Vaak kan dit flexibele rookkanaal zonder hak- of breekwerk worden gemonteerd en kunt u nog dezelfde dag weer veilig stoken.

Wacht dus niet tot de problemen zichtbaar worden, maar laat een flexibel schoorsteenkanaal monteren in uw bestaande stenen schoorsteen. U verkleind hiermee aanzienlijk de kans op een schoorsteenbrand of het lekken van koolmonoxide in uw woning. Ook al ziet uw schoorsteen er nog prima uit en vertoont deze geen scheuren of andere gebreken raden wij u aan een extra rookkanaal aan te brengen voor het te laat is. Wilt u verantwoord stoken dan adviseren wij u om minimaal 1 x per 4 jaar een uitgebreide controle te laten uitvoeren zodat u ervan verzekerd bent dat uw rookkanaal nog veilig is.

CONCENTRISCH ROOKKANAAL (GAS)

Een concentrisch rookkanaal is dubbelwandig; een binnenbuis voor de afvoer van verbrandingsgassen en een buitenbuis voor de aanvoer van verse lucht. De haard of kachel is voor wat betreft de luchtvoorziening dus volkomen afgesloten van de woonkamer.Het grote voordeel is dat u geen schoorsteen nodig heeft omdat dit systeem kan werken met een eenvoudige muur- of dakdoorvoer. Dit maakt de plaatsing van een haard een stuk flexibeler, gemakkelijker en dus ook goedkoper. Bovendien kan een dergelijke haard ook probleemloos in een woning met mechanische ventilatie of een open keuken met afzuigkap worden geplaatst.

Het is ook mogelijk dit systeem door het reeds bestaande rookkanaal te installeren.

Het rendement van een dergelijke haard ligt al snel boven de 70%. Het is dus niet alleen gemakkelijk en mooi, maar geeft ook aangename warmte.

Het rookkanaal wordt geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie en de installatie van de dubbelwandige kachelpijp wordt volgens de laatste normen uitgevoerd.
Onze rookkanalen zijn de beste kwaliteit en voldoen aan het nieuwste bouwbesluit. Het rookkanaal is gemaakt van corrosiebestendig V2 getest roestvrij staal 316L, hebben een markering en zijn gekeurd volgens NEN6062.

Op en top dakdekkersbedrijf gebruikt alleen A-merken producten die qua prijs & kwaliteit aan de top van de markt staan.

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners