FELSDAKEN OF FELSSYSTEEM

Felsdaken aanbrengen. Interesse in een Felsdak?
Felsdaken bestaat uit zinken platen die in de lengterichting door middel van een staande felsverbinding aan elkaar verbonden worden. De platen hebben een dikte van 0,8mm met een breedte die varieert van 330mm tot 530mm. Deze variatie is namelijk mede afhankelijk van de hoogte van het dak. De zinken platen hebben een maximale lengte van 10m.

Ventilatie

Ventilatie is erg belangrijk bij flensdaken. Doordat de zinken platen geen vocht doorlaten is een goed ventilatie systeem noodzakelijk om het vocht uit de woning te laten verdwijnen.

Felsverbinding

De felsverbinding kan uit één enkele- of dubbelverbinding bestaan. Afhankelijk van de hellingshoek van het dak wordt gekozen voor een enkele- of dubbele verbinding.

Klangen

Op het dak worden de zinken platen mbv klangen op de ondergrond vastgezet. Deze worden op de ondergrond vernageld en in de verbinding mee gefelst. Door middel van variatie tussen de vaste- en schuifklagen te gebruiken wordt uitzetting van het dak opgevangen.

Voordelen

Een felsdak biedt heel wat voordelen. Ten eerste kunnen zowel platte als hellende daken met zink bedekt worden; slechts een hellingsgraad van 3 graden is vereist.
Immers is zink een flexibel en plooibaar materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken. Daardoor is zink toepasbaar op álle dakvormen en biedt het diverse architecturale mogelijkheden.
Aangezien dat Zink vooral bekend staat om zijn extreem lange levensduur . Een zinken dak kan tot wel 125 jaar meegaan!. Is een Felsdak in bepaalde gevallen de ideale oplossing

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners