fbpx

Felsdaken of Felssysteem

Felsdaken aanbrengen. Interesse in een Felsdak?
Felsdaken bestaat uit zinken platen die in de lengterichting door middel van een staande felsverbinding aan elkaar verbonden worden. De platen hebben een dikte van 0,8mm met een breedte die varieert van 330mm tot 530mm. Deze variatie is namelijk mede afhankelijk van de hoogte van het dak. De zinken platen hebben een maximale lengte van 10m.

Ventilatie

Ventilatie is erg belangrijk bij flensdaken. Doordat de zinken platen geen vocht doorlaten is een goed ventilatie systeem noodzakelijk om het vocht uit de woning te laten verdwijnen.

Felsverbinding

De felsverbinding kan uit één enkele- of dubbelverbinding bestaan. Afhankelijk van de hellingshoek van het dak wordt gekozen voor een enkele- of dubbele verbinding.

Klangen

Op het dak worden de zinken platen mbv klangen op de ondergrond vastgezet. Deze worden op de ondergrond vernageld en in de verbinding mee gefelst. Door middel van variatie tussen de vaste- en schuifklagen te gebruiken wordt uitzetting van het dak opgevangen.

Voordelen

Een felsdak biedt heel wat voordelen. Ten eerste kunnen zowel platte als hellende daken met zink bedekt worden; slechts een hellingsgraad van 3 graden is vereist.
Immers is zink een flexibel en plooibaar materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken. Daardoor is zink toepasbaar op álle dakvormen en biedt het diverse architecturale mogelijkheden.
Aangezien dat Zink  vooral bekend staat om zijn extreem lange levensduur . Een zinken dak kan tot wel 125 jaar meegaan!. Is een Felsdak in bepaalde gevallen de ideale oplossing

Kiest u ook voor ons ?

Op en Top Dakdekkersbedrijf heeft meerderen vestigingen door Nederland. Wij onderscheiden ons onder andere door een professionele aanpak en vakmanschap. Daarmee staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wanneer u uw dakpannen wilt laten vervangen, nodigen we u graag uit om vrijblijvend en gratis een offerte bij ons aan te vragen. Neem daarvoor een kijkje op onze website voor de contactgegevens van een vestiging bij u in de buurt.

Met 30 jaar garantie op de dakpannen en 10 jaar garantie op onze werkzaamheden. Met ten eerste de focus om uw tevreden te stellen , mede daardoor kunt u zodoende met alle geruststelling op ons vertrouwen voor de werkzaamheden aan uw pand. Bovendien gebeuren onze werkzaamheden door en met professionele mensen en materialen voor particulieren en bedrijven.

Dakdekkersbedrijf

Gratis Vrijblijvende Offerte

Wij zullen uw met een brede glimlach advies geven wat voor uw aankomend project de juiste en beste oplossing is. Vraag en discuseer met ons over de verschillende oplossingen voor uw project. Ons advies en offerte is gratis !

Gratis & vrijblijvende offerte