ROEFDAKEN OF ROEVENSYSTEEM

Roefdaken of Roevensysteem
Aanbrengen Roefdaken. Interesse in een Roefdak?
De Roefdaken bestaan ten eerste uit platen zink die namelijk in de lengte richting worden aangebracht. Tussen de platen worden de trapeziumvormige roeflatten aangebracht. De roeflatten hebben een breedte variërend van 40mm tot 50mm en de hoogte varieert van 60mm tot 70mm. De waterdichte oplossing in deze verbinding wordt immers verkregen door middel van een roefkap.

Ventilatie

Ventilatie is erg belangrijk bij flensdaken. Doordat de zinken platen geen vocht doorlaten is een goed ventilatie systeem noodzakelijk om het vocht uit de woning te laten verdwijnen.

Voordelen

Door de waterdichte afdekking door middel van de roefkappen op de roeflatten aan te brengen ontstaat er immers een karakteristieke en een evenzeer robuust uiterlijk van het dak.
Op het dak moet de dakschot verder voor de volledige ondersteuning van het roevendak zorgen. Deze ondersteuning kan zodoende bestaan uit houten delen van 22mm tot 25mm dik.

Klangen

Op het dak worden de zinken platen mbv klangen op de ondergrond vastgezet. Deze worden op de ondergrond vernageld en in de verbinding mee gefelst. Door middel van variatie tussen de vaste- en schuifklagen te gebruiken wordt uitzetting van het dak opgevangen.

Voordelen

Een roefdak biedt heel wat voordelen. Ten eerste kunnen zowel platte als hellende daken met zink bedekt worden; slechts een hellingsgraad van 3 graden is vereist.
Immers is zink een flexibel en plooibaar materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken. Daardoor is zink toepasbaar op álle dakvormen en biedt het diverse architecturale mogelijkheden.
Aangezien dat Zink vooral bekend staat om zijn extreem lange levensduur . Een zinken dak kan tot wel 125 jaar meegaan!. Is een Roefdak in bepaalde gevallen de ideale oplossing

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners