RENOVATIE SCHOORSTEEN

Renovatie Schoorsteen. Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn en voegen die poreus. Daardoor zit lekkage in een klein hoekje. De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen.

Bij hakken of uitbreken van de voegen komt het nogal eens voor dat er behoorlijke schade wordt aangericht aan het metselwerk van de schoorsteen. Dit komt door de krachten die hierdoor op de schoorsteen worden uitgeoefend. Om dit te voorkomen, maken wij uitsluitend gebruik van de nieuwste technieken en zullen wij met diamant de voegen uitfrezen.

Frezen

Door middel van het frezen wordt nauwelijks kracht uitgeoefend op het metselwerk van de schoorsteen waardoor het risico op scheuren of losraken van de stenen tot een minimum wordt gereduceerd. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Wanneer wij uw schoorsteen impregneren wordt er zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.

Bovenplaat

Des al niet te min zal de bovenplaat van uw schoorsteen in veel gevallen toe zijn aan renovatie. Concluderend dat de meeste oude schoorstenen een gecementeerde bovenplaat hebben. Deze bovenplaat kan door weersinvloeden zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaan vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat zodat vocht geen kans meer krijgt.

Schoorsteen vernieuwen

Schoorsteen renovatie is in veel gevallen mogelijk. Door middel van uw oude stenen schoorsteen te renoveren zal het niet nodig zijn de schoorsteen compleet te vernieuwen. Soms is de toestand van een schoorsteen echter zo slecht dat het raadzaam is deze in zijn geheel af te breken en een nieuwe schoorsteen te metselen.

Desondanks komt het helaas in de praktijk voor dat na een volledige nieuwe schoorsteen uw huis hier niet fraaier op wordt. Immers omdat er geen rekening mee wordt gehouden dat de nieuwe stenen bij uw woning moeten passen. Bij vernieuwing van uw schoorsteen door ons of een deel ervan, zullen wij altijd proberen om de juiste stenen te gebruiken. Waardoor uw nieuwe schoorsteen weer één geheel vormt met uw woning.

Loodrenovatie schoorsteen

De loodslabben rondom uw schoorsteen zorgen voor een waterdichte afsluiting. Wanneer er scheuren of gaten in het lood bevinden, of wanneer de loodslab loshangt, dienen de loodslabben te worden gerepareerd of vernieuwd om te zorgen dat de loodslabben weer voor een waterdichte afsluiting zorgen. Verwijderen schoorsteen Wilt u uw schoorsteen laten verwijderen, omdat de schoorsteen niet meer wordt gebruikt, deze uit asbest bestaat of deze niet meer te renoveren valt. Dak- en Schoorsteenservice Nederland verwijdert de schoorsteen met grote zorg, en brengt u dak weer een ouden staat, zonder dat er te zien is dat er ooit een schoorsteen stond.

Impregneren van schoorsteen of gevel

Vocht- en schimmelproblemen in uw woning of worden u stenen pruis? Laat uw dak, schoorsteen of gevel impregneren. U voorkomt hiermee dat vocht doorslaat en schimmel veroorzaakt in uw woning, bovendien heeft de impregnatie een brandwerende werking en zorgt de waterafstotende laag ervoor dat vuil, algen of mos makkelijk te verwijderen is. Vocht dat in voegen of stenen dringt kan tevens schade opleveren bij vorst wanneer het vocht uitzet, voorkom deze problemen door uw dak of gevels te laten impregneren. Wij gebruiken uitsluitend de beste kwaliteit impregneermiddel toepasbaar op bestaand en nieuwe metselwerk van baksteen, betonklinkers, kalkzandsteen of beton. Schoorstenen impregneren word altijd na schoorsteen renovatie uitgevoerd.

Kenmerken van ons impregneermiddel:
-Doorslag van vocht en water voorkomen.
-Voorkomt aanhechting van vuil, algen en mos.
-Schimmel voorkomen.
-Voorkomt vorstschade.
-Milieuvriendelijk.
-Vochtafstotend.
-Ademend.
-Onzichtbaar.
-Isolerende werking.
-Gratis & vrijblijvende offerte

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners