NOVORSTEN

Nokvorsten vernieuwen, renoveren of repareren.

Nokvorsten zijn de speciale pannen op de nok van het dak. Bij oudere huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd, deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden waardoor vocht wordt opgenomen.

In de winter zal dit vocht gaan opvriezen en omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen, met als gevolg dat er lekkage zal optreden of de nokvorsten bij een stevige wind van het dak zullen waaien.

Ventilerende Nok

Wij kunnen ook een ventilerende nok aan te brengen, worden eerst uw oude nokvorsten en cementresten van uw dak verwijderd en op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Daarna worden er door ons rvs-ruiterbalksteunen bevestigd waar we later de ruiterbalken in vastschroeven. Vervolgens brengen we een universele nokband aan die in de vorm van de pannen word aangedrukt.

De nokband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft openingen om het ondergelegen dak te kunnen ventileren. Als de nokband is geplaatst, worden de nieuwe nokvorsten vast geschroefd met rvs schroeven. Zo zitten ze stevig vast en kunnen ze minder gemakkelijk los komen te liggen
Aangezien dat Zink vooral bekend staat om zijn extreem lange levensduur . Een zinken dak kan tot wel 125 jaar meegaan!. Is een Felsdak in bepaalde gevallen de ideale oplossing.

Cement afdichting

In plaats van een flexim dakpasta hechting, kunt u ook kiezen voor het aanbrengen van een cementen afdichting tussen uw nokvorsten en dakpannen. Oude cementresten en nokvorsten worden tijdelijk verwijderd.

Net als bij het gebruik van flexim dakpasta, wordt hierbij de bovenste rij dakpannen schoongemaakt. Op deze dakpannen wordt cement geplaatst, waarna de oude of nieuwe nokvorsten kunnen worden teruggeplaatst. Ook deze nokrenovatie is bedoeld om lekkages in de toekomst te kunnen voorkomen.

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners