fbpx

Duurzame dakoplossingen


Sedumdak, diverse soorten groendaken, duurzame dakoplossingen

Op en top dakdekkersbedrijf  heeft zich gespecialiseerd in het verduurzamen van de meest uiteenlopende daken. Wij bieden u hierin een breed assortiment aan mogelijkheden. Hierbij valt te denken aan groendaken en uiteraard diverse soorten dakbedekkingen die jarenlang meegaan. Wij luisteren graag naar uw wensen en eisen betreffende het dak, zodat wij u aan de hand hiervan de beste oplossingen kunnen voorstellen.

In Nederland, Belgie en Duitsland bestaat een groeiende vraag naar groendaken, zoals onder meer moestuindaken, sedumdaken, tuindaken, natuurdaken en terrasdaken. Een groendak is niet alleen een mooie keuze, maar uiteraard ook een milieuvriendelijke keuze. Om een groendak optimaal succesvol te laten zijn moeten er diverse factoren aanwezig zijn. Dit betekent dat er aandacht besteed moet worden aan het kiezen van het juiste groenpakket en een passend daksysteem. U wilt immers daadwerkelijk van een groen dak genieten wanneer u kiest voor een groendak. Wij hebben ons gespecialiseerd in het realiseren van groendaken van de hoogste kwaliteit, waar u optimaal van kunt genieten.

Uiteraard bieden wij u de beste garanties. Groendaken zijn uiteraard wel onderhoudsintensief, in meer of mindere mate. Het is dan ook belangrijk om periodiek onderhoud te laten uitvoeren aan uw groendak. De frequentie is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de gewenste verzorgingsgraad, de beplanting en het soort groendak dat u heeft laten realiseren. Uiteraard kunnen wij u ook hierin van deskundig advies voorzien.
Onderhoudsarme Sedumdaken

Sedumdaken kunnen niet zomaar van iedere soort dakbedekking worden voorzien. Het is namelijk belangrijk dat de dakbedekking, of het dakbedekkingspakket, aan diverse eisen voldoet. Zo moet deze dakbedekking gemaakt zijn van een materiaal dat geen rizoom- of worteldoorgroei doorlaat. Daarnaast is het ook af te raden om te kiezen voor een dakbedekking welke bestaat uit slechts een losliggend systeem of slechts 1-laags PVC, daar het dak ernstig kan beschadigen wanneer hier een lekkage in ontstaat.

Wanneer een sedumdak goed is aangelegd, dan wordt het groen hierop voor een aanzienlijk deel door het sedum zelf gerealiseerd. Dit maakt een sedumdak onderhoudsarm, hoewel deze wel aandacht vereist. Het onderhoudsniveau ligt aanzienlijk lager dan bij de meeste andere groendaken. Uiteraard kunnen wij voor u beoordelen welke soort groendak voor uw specifieke dak het meest geschikt is. Wij kunnen diverse daksystemen en dakbedekkingen voor groendaken realiseren, welke uiteraard aan de meest recente vakrichtlijnen voldoen.

Kiest u ook voor ons ?

Met 10 jaar garantie en met de focus om uw tevreden te stellen , kunt u met alle geruststelling op ons vertrouwen voor de werkzaamheden aan uw pand. Onze werkzaamheden gebeuren door en met professionele mensen en materialen voor particulieren en bedrijven.


Gratis Vrijblijvende Offerte

Wij zullen uw met een brede glimlach advies geven wat voor uw aankomend project de juiste en beste oplossing is. Vraag en discuseer met ons over de verschillende oplossingen voor uw project. Ons advies en offerte is gratis !

Gratis & vrijblijvende offerte