CAMERA INSPECTIE

Door middel van een camera inspectie voorkomt u grote problemen. Laat om die reden uw schoorsteen of ventilatiekanaal  dus op tijd door een vakman inspecteren.

Heeft u een bestaande woning gekocht? Hebben de vorige bewoners lange tijd de schoorsteen niet gebruikt ? Heeft u daarentegen geen bewijs gekregen dat de schoorsteen regelmatig geveegd of gecontroleerd is?

Dan adviseren wij u natuurlijk om een camera inspectie in uw schoorsteenkanaal deskundig uit te laten voeren al vorens u de schoorsteen in gebruik neemt. Neem ten slotte in alle andere gevallen waarbij u de schoorsteen niet helemaal vertrouwt geen enkel risico.

Laat dus eerst een camera inspectie uitvoeren. Het camerasysteem dat wij gebruiken is tevens als de meeste materialen die wij gebruiken speciaal voor schoorstenen en ventilatiekanalen gemaakt. Waardoor wij goed kunnen kijken of bijvoorbeeld het kanaal scheuren of gebreken vertoont.

Tevens kan de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal?

Laat u daarentegen geen camera inspectie uitvoeren, dan loopt u daardoor ten eerste het risico van koolmonoxidevergiftiging of ten tweede een schoorsteenbrand. Daarnaast kan het creosoot doorslaan waardoor stankoverlast kan ontstaan. Vervolgens zal deze stank dagen of zelfs weken blijven hangen ook nadat het probleem daarentgen al is opgelost.

Tarieven camera-inspectie:

Camera inspectie € 80,00
– Inspectie met schoorsteenvegen € 125,00
– Inspectie met schoorsteenvegen en  rapport € 145.00
– Camera inspectie met schoorsteenvegen en rapport en foto`s € 155,00

Modernste technieken

Eén van de modernste technieken op het vlak van schoorsteeninspectie, is het gebruik van een speciale schoorsteencamera. Daardoor kunnen mogelijke problemen en obstakels tijdens de inspectie aan de binnenzijde van een schoorsteenkanaal ontdekt worden.

Voordat u een rookkanaal in gebruik neemt is het raadzaam deze te laten inspecteren. Wij doen dit door middel van een speciaal hiervoor ontworpen 360 graden panorama camera.

Of het nu gaat om bijvoorbeeld scheuren of andere onvolkomenheden, niets ontgaat deze camera. Wij begeleiden de camera van boven naar onder en houden tegelijkertijd alles nauwkeurig in de gaten op een beeldscherm. Op deze wijze wordt het hele kanaal onderzocht en kan ten slotte een exacte diagnose gesteld worden. Het voordeel hiervan is ten eerste dat dit zonder hak- en breekwerk gebeurt en ten tweede knelpunten, verstoppingen, asbest, etc. dus snel kunnen worden opgespoord.

Verzuimt u daarentegen een camera inspectie te laten uitvoeren dan loopt u daardoor een te groot risico op onder andere een koolmonoxide vergiftiging of schoorsteenbrand. De verzekeringsmaatschappij zal u daarom altijd vragen of u de schoorsteen wel heeft laten inspecteren alvorens zij enige schade zullen uitkeren. Heeft u verzuimd uw schoorsteen regelmatig te laten vegen of en dus ook tijdig te laten inspecteren dan zal in veel gevallen de verzekering om die reden geen enkele schadevergoeding uitkeren.

 

Samengevat geldt de gouden regel ook in dit geval helemaal. Voorkomen is beter dan genezen.

Voor Spoed bel met
085-1300 751

of open een Ticket klik hier    Ervaring sinds 2005, wij werken met de beste materialen en service.

    Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

    Ondersteund door brancheorganisaties en partners