fbpx

CAMERA INSPECTIE

Voorkom grote problemen en laat uw schoorsteen of ventilatiekanaal op tijd door een vakman inspecteren.

Heeft u een bestaande woning gekocht en hebben de vorige bewoners lange tijd de schoorsteen niet gebruikt of heeft u geen bewijs gekregen dat de schoorsteen regelmatig geveegd of gecontroleerd is?
Dan adviseren wij u om een camera inspectie in uw schoorsteenkanaal deskundig uit te laten voeren, voordat u het in gebruik neemt. Neem ook in alle andere gevallen waarbij u de schoorsteen niet helemaal vertrouwt geen enkel risico en laat eerst een camera inspectie uitvoeren. Het camerasysteem dat wij gebruiken is speciaal voor schoorstenen en ventilatiekanalen gemaakt, zodat wij goed kunnen kijken of het kanaal scheuren of gebreken vertoont.
Laat u geen camera inspectie uitvoeren, dan loopt u het risico van koolmonoxidevergiftiging of een schoorsteenbrand. Bovendien kan het creosoot doorslaan hetgeen stankoverlast tot gevolg heeft, deze stank kan dagen of zelfs weken blijven hangen nadat het probleem is opgelost.

Tarieven camera-inspectie:

Camera inspectie € 80,00
Camera inspectie met schoorsteenvegen € 125,00
Camera inspectie met schoorsteenvegen en  rapport € 145.00
Camera inspectie met schoorsteenvegen en rapport en foto`s € 155,00

Modernste technieken

Eén van de modernste technieken op het vlak van schoorsteeninspectie, is het gebruik van een speciale schoorsteencamera. Zo kunnen mogelijke problemen en obstakels aan de binnenzijde van een schoorsteenkanaal ontdekt worden.

Voordat u een rookkanaal in gebruik neemt is het raadzaam deze te laten inspecteren. Wij doen dit met een speciaal hiervoor ontworpen 360 graden panorama camera.

Of het nu gaat om scheuren of andere onvolkomenheden, niets ontgaat deze camera. Wij begeleiden de camera van boven naar onder en houden alles nauwkeurig in de gaten op een beeldscherm. Op deze wijze wordt het hele kanaal onderzocht en kan een exacte diagnose gesteld worden. Het voordeel hiervan is dat zonder hak- en breekwerk knelpunten, verstoppingen, asbest, etc. kunnen worden opgespoord.

Verzuimt u een camera inspectie te laten uitvoeren dan loopt u een te groot risico op koolmonoxide vergiftiging of schoorsteenbrand. De verzekeringsmaatschappij zal u altijd vragen of u de schoorsteen wel heeft laten inspecteren alvorens zij enige schade zullen uitkeren. Heeft u verzuimd uw schoorsteen regelmatig te laten vegen of tijdig te laten inspecteren dan zal in veel gevallen de verzekering geen enkele schadevergoeding uitkeren.

Tevens kan de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal?

Gratis & vrijblijvende offerte