[tmc_serviceslistinglinks]

Nokvorsten vernieuwen, renoveren of repareren 

Nokvorsten vernieuwen, renoveren of repareren? De speciale pannen op de nok van het dak worden nokvorsten genoemd. Bij oudere huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd. Deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden waardoor vocht wordt opgenomen. In de winter zal dit vocht gaan opvriezen en omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen. Met als gevolg dat er lekkage zal optreden of de nokvorsten bij een stevige wind van het dak zullen waaien.

 

Wanneer word cement poreus?

De leeftijd voordat cement poreus wordt ligt ongeveer tussen de 30 en 40 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de positie van uw huis in regen en wind, en aan welke kant uw huis in de zon/schaduw staat. De schaduwkant, waar dus het langste vocht op blijft staan, zal sneller verslijten als de kant waar de zon op schijnt.

 

Nokvorsten vastzetten met Flexim

Door de nokvorsten vast te leggen met Flexim dakmortel is dit probleem voorgoed verleden tijd. Flexim is een stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is en extreme weersomstandigheden moeiteloos doorstaat.

Ook gevel- en kantpannen kunnen met deze mortel worden vastgelegd en scheuren kunnen hiermee waterdicht worden afgedicht. Flexim dakmortel is in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat uw dak niet alleen waterdicht maar ook bijzonder mooi afgewerkt kan worden.

 

Ventilerende Nok

Wij kunnen ook een ventilerende nok aan te brengen, worden eerst uw oude nokvorsten en cementresten van uw dak verwijderd en op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Daarna worden er door ons rvs-ruiterbalksteunen bevestigd waar we later de ruiterbalken in vastschroeven.

Vervolgens brengen we een universele nokband aan die in de vorm van de pannen word aangedrukt. De nokband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft openingen om het ondergelegen dak te kunnen ventileren.

Als de nokband is geplaatst, worden de nieuwe nokvorsten vast geschroefd met rvs schroeven. Zo zitten ze stevig vast en kunnen ze minder gemakkelijk los komen te liggen

 

Cementen afdichting

In plaats van een flexim dakpasta hechting, kunt u ook kiezen voor het aanbrengen van een cementen afdichting tussen uw nokvorsten en dakpannen. Oude cementresten en nokvorsten worden tijdelijk verwijderd.

Net als bij het gebruik van flexim dakpasta, wordt hierbij de bovenste rij dakpannen schoongemaakt. Op deze dakpannen wordt cement geplaatst, waarna de oude of nieuwe nokvorsten kunnen worden teruggeplaatst. Ook deze nokrenovatie is bedoeld om lekkages in de toekomst te kunnen voorkomen.

 

Service

Bij onze nokrenovaties houden wij altijd rekening met een correcte en nette afwerking van uw dak. Wij zullen alle overtollige resten van uw dak verwijderen als alles schoon achterlaten. Bij ons kunt u rekenen op een volledige service.

Nokvorsten die beschadigd of van het dak gewaaid zijn, kunnen in de meeste gevallen direct vervangen worden. De meest voorkomende typen dakpannen en nokvorsten kunnen wij zowel gebruikt als nieuw uit voorraad leveren.

Gratis & vrijblijvende offerte