op & top dakdekkersbedrijf
het bedrijf met vakmanschap

Het blijft voor ons een brandende, nooit eindigende passie om de resultaten bij onze klanten te maximaliseren en hun wensen te overtreffen. Meer informatie!

heeft u ons gezien op RTL 4. Van woonvilla naar droomvilla. ontdek het hier Wij werken met gediplomeerde professionals. Om superieure prestaties te leveren. ontdek het hier Het verschil zijn wij Service is "vakmanschap“ Kom meer te weten over ons Sinds 2005 Expertise. We weten precies wat er nodig is Verken onze projecten 1/3

NOODGEVALLEN SERVICE – Wij zijn 24/7 bereikbaar omdat een daklekkage zich nooit aankondigt. Spoednummer  085-1300 751

Op en Top Dakdekkersbedrijf

Op en Top dakdekkersbedrijf is de toegewijde partner
voor al uw dakwerkzaamheden.

Nokvorsten Riel vernieuwen, renoveren of repareren.

Nokvorsten Riel vernieuwen, renoveren of repareren? De speciale pannen op de nok van het dak worden nokvorsten genoemd. Bij oudere huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd. Deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden waardoor vocht wordt opgenomen.

In de winter zal dit vocht gaan opvriezen. Omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen. Met als gevolg dat er lekkage zal optreden of de nokvorsten bij een stevige wind van het dak zullen waaien.

Wanneer wordt cement poreus?

De leeftijd voordat cement poreus wordt ligt ongeveer tussen de 30 en 40 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de positie van uw huis in regen en wind. Bovendien moet er rekening gehouden worden met aan welke kant uw huis in de zon/schaduw staat. De schaduwkant  waar dus het langste vocht op blijft staan zal sneller slijten. Laat uw nokvorsten in Riel daarom tijdig contoleren.

Nokvorsten vastzetten met Flexim

Door de nokvorsten vast te leggen met Flexim dakmortel is dit probleem voorgoed verleden tijd. Flexim is een stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is en extreme weersomstandigheden moeiteloos doorstaat.

Ook gevel- en kantpannen kunnen natuurlijk met deze mortel worden vastgelegd. Scheuren kunnen hiermee waterdicht worden afgedicht. Flexim dakmortel is in diverse kleuren verkrijgbaar. Daardoor wordt uw dak niet alleen waterdicht maar ook bijzonder mooi afgewerkt.

Ventilerende Nok

Wij kunnen ook een ventilerende nok aan brengen. Ten eerste worden uw oude nokvorsten en cementresten van uw dak verwijderd. Deze worden op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Ten tweede worden er door ons rvs-ruiterbalksteunen bevestigd waar we later de ruiterbalken in vastschroeven.

Vervolgens brengen we een universele nokband aan die in de vorm van de pannen word aangedrukt. De nokband is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Tevens  heeft het openingen om het ondergelegen dak te kunnen ventileren.

Als de nokband is geplaatst, worden de nieuwe nokvorsten vast geschroefd met rvs schroeven. Zo zitten ze stevig vast en kunnen ze minder gemakkelijk los komen te liggen

Cementen afdichting

In plaats van een flexim dakpasta hechting, kunt u ook kiezen voor het aanbrengen van een cementen afdichting tussen uw nokvorsten en dakpannen. Oude cementresten en nokvorsten worden tijdelijk verwijderd.

Net als bij het gebruik van flexim dakpasta, wordt hierbij de bovenste rij dakpannen schoongemaakt. Op deze dakpannen wordt cement geplaatst, waarna de oude of nieuwe nokvorsten kunnen worden teruggeplaatst. Ook deze nokrenovatie is bedoeld om lekkages in de toekomst te kunnen voorkomen.

Service
Bij onze nokrenovaties houden wij altijd rekening met een correcte en nette afwerking van uw dak. Wij zullen alle overtollige resten van uw dak verwijderen als alles schoon achterlaten. Bij ons kunt u rekenen op een volledige service.
Nokvorsten die beschadigd of van het dak gewaaid zijn, kunnen in de meeste gevallen direct vervangen worden. De meest voorkomende typen dakpannen en nokvorsten kunnen wij zowel gebruikt als nieuw uit voorraad leveren.

wat we doen.

We renoveren, construeren en onderhouden bovendien alles op het gebied van daken, waarvan we de gedachte van onze klanten waarmaken.

Belangrijk Dit is onze nieuwe service – uw feedback helpt ons enorm om de juiste service te kunnen bieden. Dank u!

faciliteiten die we bedienen

Onze faciliteitenfocus omvat een breed scala aan unieke projecttypes en bovendien klantgerichte oplossingen.

Bekijk ook onze projecten hieronder
& ontdek meer wat wij voor u kunnen betekenen.

Ons gevarieerde portfolio vertegenwoordigt immers decennia aan bouwervaring, ondersteund door een passie voor kwaliteit, uitstekende klantenservice en de nieuwste technologieën.

Ondersteund door brancheorganisaties en partners    Beta

    We streven ernaar om ​de beste naam op te bouwen en een verschil te maken in de bouwwereld – Met vriendelijke groet!